HJEMSTEDER

I perioden 1. juli til og med 3. september 2023 viser Gimsinghoved udstillingen “HJEMSTEDER” med værker af Laila Westergaard og Karen Gabel Madsen

Åbent alle dage kl. 11.00-16.00. Mandag lukket.
Helligdage: kl. 11.00-16.00

Entré: kr. 50 inkl. et krus gratis kaffe/te
(Personlige medlemmer inkl. ledsager gratis)

Fælles for de to kunstnere maler Karen Gabel Madsen og billedhugger Laila Westergaard er at de begge stammer fra Vestjylland og egnen tæt på Gimsinghoved. I dag bor de henholdsvis i Humlebæk og i København og har som så mange andre i deres generation forladt barndommens land og fødestedet for at uddanne sig og skabe hjem andre steder. Hvordan definerer vi et hjem- et hjemsted?

Bliver vi ved at kalde vores fødested, det sted vi voksede op for hjem? Er hjem et sted I hjertet eller det sted vi bor, eller det sted vi kommer fra? Hvad får os til at føle os hjemme? Er ordet HJEMSTED nødt til være i flertalsformen HJEMSTEDER for at kunne rumme den følelse, det menneske har, der har forladt sin barndoms landskab, sin by, sit land for at starte forfra et nyt sted? Hver tid skaber nye bevægelser. Mennesker bevæger sig væk fra deres udgangspunkt uddannelsesmæssigt, arbejdsmæssigt, menneskeligt med flytninger fra gade til gade, land til by, fra en landsdel, fra et land, fra et kontinent til et andet. Flygtningestrømme forårsaget af krige , naturkatastrofer og klimakrise krydser kloden og forsøger at finde nye HJEMSTEDER bærende med sig indre billeder og en måske altid iboende længsel efter det sted de måtte forlade og den splittelse, der følger med at høre til flere steder.

De to kunstnere reflekterer i deres værker over deres tilhørsteder og HJEMSTEDER set i et lokalt og et større perspektiv.

Kom til ARTIST TALK søndag den 3. september 2023 kl. 14.00

Kom med til et eksklusivt møde med kunstnere Karen Gabel Madsen og Laila Westergaard, som er kunstnerne bag udstillingen HJEMSTEDER på Gimsinghoved. Fælles for de to kunstnere er, at de begge stammer fra Vestjylland. I dag bor de henholdsvis i Humlebæk og i København.

Søndag den 3. september kl. 14.00 inviterer Gimsinghoved indenfor til ARTIST TALK. Gå ikke glip af muligheden for at høre de to kunstnere fortælle om kunsten og tankerne bag.

Oplevelsen koster kr. 50. Gratis for medlemmer af Gimsinghoved. Det kræver dog tilmelding. Tilmeld dig på gimsinghoved@struer.dk eller telefon 9784 0258 senest den 1. september 2023 kl. 12.00. Begrænset antal pladser.