Er sport kunst eller kan der findes elementer af kunst i sportens verden?
Hvorfor er vi i moderne tid så fascineret af sportens verden og dens udøvere?
Sport er for nogle blot motionsformer og for nogle måske endda et utåleligt konkurrence- og præstationsmiljø, der fylder alt for meget i mediebilledet og i vores dagligdag.
Men for rigtig mange er sport lidenskab, entusiasme og fanatisme.
Sportsudøverne og videnskabsfolk presser forsat mennesket og materialet til det yderste for at de små promiller, der kan være afgørende for, at man får succes eller fiasko, om man er helt eller skurk.
Meget få steder i Danmark har man forsøgt at kombinere kunsten med sportens verden. Senest set i 2021 på Copenhagen Contemporary. Nu gør Gimsinghoved forsøget og vil i denne udstilling sætte fokus på sportsgrenene fodbold, roning og boksning
Kunstnerne på denne udstilling er Søren Maibom (dansker bosat i USA), Robby Smukler (Amerikaner) og Nicolai Howalt.
Søren Meibom er en dansk født billedkunstner, der bor og arbejder i USA. Han har en baggrund som videnskabsmand og professionel fodboldspiller og gør i sin sci-art bevidst og betænksomt brug af videnskab for at forstærke og fordybe det kunstneriske udtryk. Søren har som tidligere fodboldspiller og videnskabsmand skabt en serie af mix-media værker under titlen ”Fodbold i 5 dimensioner”. Værkerne blev inspireret af Sørens gode ven, tidligere landstræner Kasper Hjulmand. I værkerne udforsker Søren den historiske, den menneskelige/sociale, den strategisk/taktiske og den logisk/videnskabelige dimension bag fodboldspillet. Med sin helt særlige baggrund skaber han nye og originale bud på fodboldens betydning. ”Fodbold i 5 dimensioner” kan opleves til udstillingen på Gimsinghoved.
Nicolai Howalt er en danskfødt kunstner, der arbejder med fotografi. Han er uddannet fra Danmarks fotografiske billedkunstskole, Fatamorgana, i 1992. Howalts arbejde har været udstillet på flere betydningsfulde institutioner i både Danmark og udlandet, herunder ARoS – Aarhus Kunstmuseum, Foam Museum, Amsterdam og C/O Berlin. Hans arbejde er ligeledes repræsenteret i en lang række danske og udenlandske museumssamlinger som The J. Paul Getty Museum, USA; Maison Européenne de la Photographie, Paris; og Musée d’Elysée, Lausanne.
På Gimsinghoved kan du opleve Nicolais værker under navnet ”Boxer”. I årene 2000-03 fulgte Nicolai Howalt unge danske drenge i boksning og deres første kamp. Gennem dobbeltportrætter før og efter kampen formidler Howalt drengetid, pubertet og tab af uskyld. Inden for boksningens rammer undersøger Howalt den personlige kamp mellem frygt og mod, drøm og virkelighed, dreng og mand. I bokseringen er drengene overladt til sig selv, når de for første gang og helt bogstaveligt er på egen hånd.
Sidste mand I kan opleve, er den amerikanske design og virksomhedsentreprenør Robby Smukler. Robby skabte i 2017 Icarus Football, er et designfokuseret fodboldmærkebrand, der er skabt for at give amerikanske fodboldhold kreative og personlige fodboldtrøjer. Med en opvækst i Philadelphia, hvor de fleste mødre købte Power Rangers og McNabb trøjer til deres børn, købte Robby’s mor skitsebøger og Andriy Shevchenko skjorter til ham. Som barn brugte Robby næsten al sin tid på at undersøge historien om en tilfældig by i et tilfældigt land og derefter skitsere fodboldsæt til en imaginær klub, der spillede i byen.
På udstillingen kan du opleve Robby’s unikke og kreative designs. Samtidig kan du opleve nye specielle Soccer SciArt design, som skal danne bro mellem Søren Meiboms værker og trøjerne i udstillingen.
Glæd jer til at opleve, hvorledes sport og kunst kan smelte sammen og inspirere hinanden.
Caféen holder åbent ifm. udstillinger.
Mandag: Lukket
Tirsdag-fredag: kl. 11.00-16.00
Lørdag-søndag: kl. 11.00-16.00
Helligdage: kl. 11.00-16.00
Gimsinghoveds lille café byder på hjemmelavede lækkerier og lidt at drikke til ganske rimelige priser, når man er forbi og kigge på udstillingen.
~ Kaffe/te/kakao
~ Vand/sodavand/øl
~ Special øl
~ Rødvin/hvidvin
~ Hjemmebagt kage
~ Hjemmebagt horn