CARMENCITA – en operafortælling

Torsdag den 21. marts 2024 kl. 19.30
(dørene åbner kl. 19.00)

Billetsalget er startet på ticketmaster.dk eller ved henvendelse til Gimsinghoved på 9784 0258 eller gimsinghoved@struer.dk

Entré: kr. 195 | Medlemmer: kr. 145


Da operaen ’Carmen’ havde premiere i Paris i 1875, blev den en bragende fiasko. Men takket være komponisten Bizets geniale, iørefaldende musik og begavede behandling af forfatteren Mérimées kontroversielle roman om den erotiske sigøjnerkvinde Carmen, fandt den snart vej til toppen af operarepertoiret. Og der har den ligget siden.

Kom med til en unik kunstnerisk helhedsoplevelse, hvor musik, illustrationer og fortalte ord smelter sammen, når Søren Schelling opfører sin operafortælling ’Carmencita’. Historien henter sit stof fra Bizets sprudlende opera Carmen, men følger sit eget spor. Det er et dramatisk kærlighedsdrama, en historie om begær, jalousi og afsavn, men også en historie om at finde sig til rette som menneske i en verden hvor virkelighed og drømme ikke altid følges ad.

Operafortællingen er illustreret af den anerkendte kunstner Anne Marie Johansen og flettes sammen med Bizets berømte og elskede musik fra Carmen. Forud for operafortællingen giver Søren Schelling en introduktion i form af et uformelt koncertforedrag med live operasang.

Om operafortælleren

Søren Schelling er født i Esbjerg 1977, cand.mag. i litteratur, sprog, retorik og formidling fra Aarhus Universitet og tidligere klassisk sang-studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. Søren Schelling har siden sin barndom været grebet og inspireret af operaens magiske univers – et univers han har fastholdt, og som han søger at udbrede i sit professionelle liv som sanger, forfatter, foredragsholder og operaformidler. Gennem de seneste 6 år har han arbejdet med operafortællinger, både i litterær form og som live fortællinger flettet sammen med billeder og musik. Hermed søger Søren Schelling ikke bare at give nyt blod til operaformidlingen, men samtidig at tilføre den en original kunstnerisk dimension.

Om illustratoren

Anne Marie Johansen er født i Aalborg i 1968, bor i Frederikshavn, hvor hun arbejder som billedkunstner og illustrator. Tilbagevendende inspirationskilder er bl.a. Bibelens fortællinger, salmesang og poesi. Anne Marie Johansen har illustreret mere end 200 salmer fra den danske salmebog, og i 2014 introducerede hun Salmeskabet hvis hylder, låger og skuffer gemmer på fælles oplevelser i mødet mellem salmesang, ord og billedkunst.