“Et Sælsomt Skuffedarium”

Louise B. Pedersen

I perioden 13. januar til 24. marts 2024 viser Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter udstillingen “Et Sælsomt Skuffedarium” med værker af Harmut Stockter, Sophus Jepsen, Louise B. Pedersen og Iben Toft Nørgård.

Åbent alle dage kl. 11.00-16.00. Mandag lukket.
Helligdage: kl. 11.00-16.00

Entré: kr. 50 inkl. et krus gratis kaffe/te
(Personlige medlemmer inkl. ledsager gratis)

Kunstneren Hartmut Stockter har været kurator på den første udstilling i 2024; ”Et Sælsomt Skuffedarium”.
Tyskfødte Hartmut Stockter, der nu har base i Sydhavnen i København, har interesse for og et gennemgående tema, der ofte er naturen og iagttagelsen. Begge optræder både i hans skitsebøger, konstruktioner og apparater. Stockters apparater står dermed i kontrast til vores generelle opfattelse af nye maskiner som en positiv, evolutionær udvikling. Stockters mange apparater og maskiner har nærmest rødder tilbage til historiens største opfindere, og som en anden Georg Gearløs finder Stockter nye måde at anskue naturen og verdenen via opfindelser og apparater.

Til udstillingen har Hartmut allieret sig med kunstnerne Sophus Jepsen, Louise B. Pedersen og Iben Toft Nørgaard.

Sophus Ejler Jepsen er som kunstner og formidler optaget af mødet mellem kunst og videnskab. Hans værker har en nysgerrighed overfor bl.a. matematikkens mønstre og digital grafik, og han arbejder med både papirsløjd, keramik, 3D-print og store betonskulpturer.

Louise Bech Pedersen er uddannet fra Royal College of Art i London og er en kunstner og designer, bosat i København. Hendes arbejde rummer stor variation samt favner bredt i både stil og udtryk: akkurate gengivelser af plante -og dyreliv, tegneserier, print design (beklædning) samt surrealistiske malerier med afsæt i fablens og eventyrets univers. Naturen er den overvejende inspiration, og i maleriet sætter hun oftest naturalistiske natur motiver i en utraditionel kontekst med tegneseriens stilistiske univers.

Iben Toft Nørgård er uddannet fra Jysk Kunstakademi i 2005 og har de seneste år arbejdet med collagekunst. Naturen er igen et af inspirationskilderne og ved udelukkende at bruge udklip af illustrationer eller fotografisk dokumentation af alverdens fauna og flora til at skabe nye og ukendte plante-, dyre- og insektarter vendes naturen på vrangen og derved åbnes muligheden for at anskue verden i en modsatrettet optik.