Kresten Osgood Kvintet

Lørdag den 24. februar 2024 kl. 19.30
(dørene åbner kl. 19.00)

Billetsalget er startet på ticketmaster.dk eller ved henvendelse til Gimsinghoved på 9784 0258 eller gimsinghoved@struer.dk

Entré: kr. 220 | Medlemmer: kr. 170


!! Foredrag og spisning inden koncerten kl. 17.30 !!
(dørene åbner kl. 17.00)

Samlet billet (foredrag, spisning samt koncert)

Entré: kr. 450 | Medlemmer: kr. 400


I de sidste 20 år har Kresten Osgood været centralt placeret i dansk musikliv. Han er blevet kaldt “det bedste der er sket i dansk jazz siden 80erne”, “Vildmanden i det danske jazz våbenskjold” og avisoverskriften i Information: ” tendensen i dansk jazz hedder Osgood” er ikke til at tage fejl af. Nu præsenterer han en stærk kvintet bestående af nogle af de allerstærkeste kort på den københavnske jazzscene.

Trompet – Erik Kimestad. Han er trods sin unge alder allerede en kult musiker i Norge og indre København. Han sætter et nyt niveau, hvad angår harmonisk overblik og instrumental excellence. En blændende improvisator både i komplekse harmoniske landskaber og helt frie forløb.

Sax – Mads Egetoft. Egetoft er en helt frisk lyd på saxofonen. Han spiller med et cry og et abstraktionsniveau som minder om Archie Shepp. Han tone på saxen og dirrende udtryk er helt nyt, han er kendt fra bl.a. Boujeloud og sit eget Doom Orchestra.

Piano – Jeppe Zeeberg. En af sin generations væsentligste musikere. Han er kendt fra bands som Dødens Garderobe og Sølvtøjet og utallige spændende udgivelser i eget navn. Hans på en gang fragmenterede stil og klokkeklare æstetik skaber en lyd, som i sandhed er frisk på pianofronten i Danmark. Zeeberg er en frygtløs og intens improvisator, som ikke ser sig tilbage

Bas – Mathias Petri. En ung virtuos bassist, som ligger sig i kølvandet på andre store danske bassister. Hans tone er rund, hans swing er dybt og han er et lysende naturligt bas talent.

Trommer – Kresten Osgood

Foredrag

Kresten Osgood – En vestjyskfødt dynamo på den danske Jazzscene
Kresten er født i Lemvig og fik sin musikalske opdragelse på MGK i Holstebro fra 1993 – 1996.

Kresten Osgood er bagmanden bag DRs store podcast serie om 100 års dansk jazzhistorie: Farlige Toner. 17 afsnit i alt fordelt på 3 sæsoner er det blevet til med historier om væsentlige begivenheder i dansk jazz lige fra den første saxofons ankomst i 1923, Sven Asmussen og Leo Mathisens eskapader under anden verdenskrig til John Tchicais avangardismer og den spirrende unge jazz scene i kødbyen og på Christiania.

Osgood holder et oplæg med nedslag i historien krydret med musikalske eksempler. Der er lagt op til et spændende møde med musikeren og ildsjælen, som vil dele ud af sin store viden om dansk jazzhistorie og svare på spørgsmål.