Simon Lynge Duo

Torsdag den 25. april 2024 kl. 20.00 (dørene åbner kl. 19.00)

Billetsalget er startet på ticketmaster.dk eller ved henvendelse til Gimsinghoved

Entré: kr. 220 | Medlemmer: kr. 170

Simon Lynge fra Grønland og Holstebro:
Født og opvokset i Holstebro. Hans mor bor i Mejrup. Faderen, harmonikaspilleren Karl Lynge, kommer fra Grønland. Simon har haft sin gang på Holstebro Gymnasium og på musikskolen i Holstebro. I 2003 modtog Simon Lynge Holstebro Musikpris. I 2004 flyttede han til Los Angeles i USA og har siden levet af musikken.

Simon Lynges musik har en måde at fange ens sjæl på, på én gang melodisk og smuk, men alligevel kraftfuld i sit nærvær og dristighed. Hans tekster er poetiske og taler åbent ud fra personlig erfaring, nogle gange om indre mørke og eksistentielle udfordringer. Skarpe observationer af vores verden og menneskeheden væver sig ind i hans sange, og en ægte opfattelse af livets skønhed giver lytteren mulighed for at bøje lytteren ind i et glædeligt rum, selv midt i dybe sorger. 

Den grønlandsk-danske singer songwriter, der for nylig blev hædret med en nominering fra den 16. årlige Independent Music Awards for sin sidste plade, har netop afsluttet indspilningen af sit seneste album i en afsondret hytte i Wales’ grønne bakker og i den eklektiske atmosfære i Narcissus Studios i London. Albummet er et samarbejde med sin mangeårige ven og musikalske partner, Richard Lobb.

Simon voksede op i både Danmark og Grønland. Han følte altid en stærk affinitet for sit arktiske hjemland med dets rigelige, uspolerede natur og dybe forbindelse til jorden og dens skabninger. Simons musikalske rødder stammer fra Grønland, hvor hans far er en anerkendt harmonikaspiller, og hans bedstefar var komponist og dirigent og navnebror til et kirkekor i Qaqortoq, som stadig eksisterer den dag i dag.
Simon begyndte at synge som dreng i et kirkekor i Danmark, og blev inspireret til at begynde at skrive sange i sine teenageår af musik af blandt andre Jimi Hendrix, The Doors, Simon & Garfunkel og Crosby Stills & Nash.

Simons musik bragte ham først til København, derefter til Storbritannien og USA. Hans sidste album, The Map of Your Life, blev for nylig nomineret til The 2018 Independent Music Awards i New York. Han har haft flere sangplaceringer på amerikansk netværks-tv og film, optrådt på BBC Breakfast TV, optrådt på Glastonbury Festival, turneret med Emmylou Harris, og når han ikke bruger sit instrument, kan han ofte findes på en fodboldbane, ligesom hans idol, Bob Marley.