Væsner og uvæsner

50 års ornitomorfe observationer

I perioden 14. januar til og med 26. marts 2023 viser Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter udstillingen “Væsner og uvæsner – 50 års ornitomorfe observationer” med værker af Steffan Herrik

Åbent alle dage kl. 11.00-16.00. Mandag lukket.
Helligdage: kl. 11.00-16.00

Entré: kr. 50 inkl. et krus gratis kaffe/te
(Personlige medlemmer inkl. ledsager gratis)

TANKER FRA MIT VÆRKSTED – STEFFAN HERRIK

Gumozoerne er fuglelignende væsner, der dog også på forunderlig vis har visse menneskelige træk. Disse tilsyneladende primitive figurer rummer mange forskellige udtryk, der spænder fra det uskyldige og legende til det dunkle og djævelske. Netop denne dobbelthed er det, som gør skulpturerne umiddelbart dragende, fordi de taler til en fundamental dualitet i mennesket selv.

Træ, jern, gibs, beg, tjære, tekstil og sågar ild er blandt mine foretrukne materialer. Mine værker spænder fra miniaturen til gigantiske land-artprojekter, der alle udspringer af en kultisk og mytisk fantasi. Desuden har jeg en stor grafisk produktion bag mig; og utallige kobbertryk og litografier er udgået fra mit værksted.

“Når jeg bevæger mig ind i mit værksted, er det altid med bankende hjerte. Mine figurer kan være voldsomt larmende, lidt for muntre og af og til decideret aggressive. Engle med horn, djævle med vinger og stirrende blikke, invalide veterangumozoer og poetisk drømmende mundrugere befolker mit univers.

For at skabe mine værker må jeg se, huske og glemme, før jeg kan gå i gang med selve arbejdet. Nogle gange vil figurerne selv, og jeg er kun en ydmyg håndværker og fødselshjælper. Her opstår gerne de bedste værker. Risikoen ved at være evigt skabende og søgende er den, at man gennem årene får en stor privatsamling af egne værker.

Som billedkunstner er man privilegeret, man får lov til at bevæge sig mellem drøm og virkelighed, alvor og humor i en stadig søgen og undren. Talrige muligheder og umuligheder afprøves i en kontinuerlig kamp med materialet. Målet er at give værkerne sjæl og liv”. Billedkunstner Steffan Herrik

Kom til ARTIST TALK den 8. marts kl. 16.00 på Gimsinghoved

Kom med til et eksklusivt møde med kunstneren Steffan Herrik den 8. marts kl. 16.00 på Gimsinghoved.

Steffan udstiller i øjeblikket på Gimsinghoved, og nu har du mulighed for at opleve ham i udstillingen omgivet af sine gumozoer, mens han fortæller om kunsten og tankerne bag.

Du kan få et unikt indblik i Steffans kunstneriske verden og kreative tankegang, når vi for første gang slår dørene op til Artists Talk på Gimsinghoved.

Oplevelsen er gratis, men kræver dog tilmelding. Du kan tilmelde dig på mail gimsinghoved@struer.dk eller telefon 9784 0258 senest den 7. marts. Begrænset antal pladser.